яблучний пиріг

Французький пиріг з яблуками “Неведимка”

Пиріг отримав таку назву через те, що в готовій випічці майже не видно тіста: воно стає ніжним кремом і лише скріплює яблука. Десерт дуже соковитий, легкий і майже повністю складається з фруктів.

Пиріг з яблуками

  • 200 мл молока, 160 г борошна, 100 г цукру, 4 яйця, 2 ч. л. розпушувача, 10 г ванільного цукру, 50 г вершкового масла, 9–10 яблук (або половина яблук і половина груш), цедра 1 лимона (за бажанням), дрібка солі.

Розтопити вершкове масло та залишити охолонути. Збити яйця з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі до легкої піни. Влити молоко, додати розтоплене масло та перемішати. Всипати просіяне борошно з розпушувачем, перемішати до однорідного рідкого тіста без грудочок.

Почистити яблука від шкірки та серцевини. Нарізати яблука дуже тонкими скибками ножем або овочерізкою. Усипати яблука в тісто, перемішати, щоб кожен шматочок був покритий сумішшю.

Форму діаметром близько 20 см змастити маслом і застелити пергаментом. Викласти тісто з яблуками у форму, розрівняти. Випікати приблизно 50–60 хвилин за температури 190–200 °C до золотистої скоринки.

Готовність перевірити дерев’яною шпажкою — якщо виходить сухою, пиріг готовий. Повністю охолодити, дістати з форми та посипати цукровою пудрою.

Рецепт і фото – Інара Сідор

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook