Щербет
380 г згущеного молока (сире), 350 г білого шоколаду, сіль – дрібка, суміш пряних спецій – дрібка (за бажанням), 100 г фісташок, 200 г журавлини, масло – для змащування форми.
В миску налити згущене молоко, додати поломаний на шматочки шоколад, поставити на водяну баню і помішуючи довести масу до однорідності. Додати сіль (у мене морська), спеції, перемішати і зняти з вогню. Додати грубо посічені фісташки та журавлину. Перемішати.
Форму застелити (пергаментом, плівкою), змастити маслом та викласти в неї масу. Я використала половинку від одноразового пластикового контейнера, тільки змастила його маслом і нічим не застеляла.
Дати охолонути, покласти в холодильник мінімум на 4-5 год. Нарізати порційно змоченим у воді ножем та смакувати з горнятком кави.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko