пляцок

Банановий пляцок на білках із суфле

Цей рецепт пляцка стане у пригоді тим господиням, які мають багато білків, що, наприклад, залишилися після випікання паски. Пляцок на білках вдається дуже ніжний, вологий, в міру солодкий та смачний!

Банановий пляцок на білках

  • Форма 30×35 см.
  • Для приготування одного коржа: 7-8 білків, 1 скл. цукру, 1 ч. ложка розпушувача, 4 ст. ложки борошна, 3 ст. ложки крохмалю картопляного, 2 ст. ложки оцту, 2 ст. ложки какао. Потрібно спекти три такі коржі (можна два, тоді пляцок буде дещо нижчий). 
Білки охолодити, додати трошки солі і збивати міксером до утворення піни, додати цукор і збивати до пишної маси, поступово додати суміш з борошна, крохмалю і розпушувача, влити оцет і все легенько перемішати.
Тісто умовно поділити на дві рівні порції, одну частину викласти у форму вистелену пергаментом, рівномірно розподілити тісто, посипати какао, зверху викласти другу частину тіста, легенько розрівняти. Випікати при 180 °С 15-20 хв (стежте за своєю духовкою!). Так випекти три коржі, готовність перевірити шпажкою, охолодити на решітці.
  • Для приготування крему: 400 г масла, 100 г цукрової пудри, 5 ст. ложок вареного згущеного молока, 3-4 банани, 1 п. персикового желе, 1 ч. ложка желатину.
До желе додати желатин, влити 250 мл окропу, добре розмішати. М’яке масло злегка збити, додати пудру, збиваючи, поступово додати згущенку, влити холодне желе (воно має ледь застигати), добре це все збити, додати потерті банани, збити. Перемазати коржі кремом, трохи крему лишити на верх і боки пляцка.
  • Для приготування суфле: 4 білки, 1 скл. цукру, 1 п. червоного желе.
Білки охолодити, збити до утворення піни, додати цукор і продовжувати збивати до стійких піків. Желе розчинити у 250 мл води, коли почне ледь застигати, влити до білків та збити до утворення пишної маси. Швидко влити суфле на пляцок, адже воно добре застигає, розрівняти і поставити у холодильник на декілька годин (я ставила на ніч).
Готувала і фотографувала Оля Михайлюк
Радимо також прочитати інші рецепти з білків:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook