Бісквітний торт із заварним кремом
Форма 16 см. На 1 бісквіт: 3 великих яйця, 3 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки з чубком борошна. Треба спекти 2 таких бісквіти.
Заварний крем: 600 мл молока, 3 ст. ложки борошна, 2 яйця, 150 г цукру, ванільний цукор за бажанням, 200 г масла.
Малиновий прошарок: 250 г малини, 120 г цукру, 2 ст. ложки крохмалю, 70 мл води.
Просочування торта: 150 мл води, 50 г цукрової пудри.
Сирний крем для вирівнювання торта: 300 г сиру, 150 г масла, 120 г цукрової пудри.
Бісквіт
Найкраща пропорція бісквіту 33/33/33 (тобто рівні частини цукру, яєць і борошна). Краще використовувати ваги, але можна міряти і ложками (борошно брати ложку з гіркою). Яйця розділяємо на білки і жовтки. Білки збиваємо до піни, додаємо цукор, продовжуємо збивати до стійких піків. По одному вводимо жовтки, збиваючи. Просіюємо борошно, акуратно перемішуємо лопаткою знизу вверх. Тісто викладаємо у форму, застелену пергаментом діаметром 16 см. Випікаємо в духовці, розігрітій до 180 ОС орієнтовно 20 хв. Потрібно спекти таких 2 бісквіти.
Заварний крем
У каструлі з товстим дном змішуємо яйця з цукром і борошном, вимішуємо вінчиком до однорідності, вводимо по трохи молоко, постійно помішуючи. Ставимо варити до закипання, не припиняючи помішувати. Заварну основу накриваємо харчовою плівкою в контакт і залишаємо до повного остигання. Збиваємо 200 г масла кімнатної температури до пишності і побіління(4-5 хв), по столовій ложці додаємо заварну основу кімнатної температури і добре збиваємо після кожної ложки. Крем виходить повітряний і досить стійкий.
Малиновий прошарок
Малину з цукром доводимо до кипіння і проварюємо 2-3 хвилини. Крохмаль розводимо у воді, вливаємо до малини, помішуючи варимо до легкого загустіння. Залишаємо до остигання.
Сирний крем
Сир пробиваємо блендером до кремової текстури. Масло з пудрою збиваємо до пишності. До масла додаємо по ложці сиру, добре вимішуючи лопаткою.
Зібрати торт
Бісквіти розрізаємо на 2 коржі, виходить 4. Викладаємо корж, просочуємо, 1/3 крему, на крем малиновий прошарок з кондитерського мішка видавлюємо спіралькою, тоді знову корж, просочуємо, крем, малина і т.д. Готовий торт залишаємо в холодильнику на 4-6 годин для просочування, тоді вирівнюємо сирним кремом. Прикрашаємо за бажанням.
Рецепт і фото Віки Булькевич
Post Views: 73