домашній твердий сир із сосисками

Домашній твердий сир із сосисками

Приготувати смачний домашній твердий сир досить просто. А ще можна зробити сир із сосисками, такий подобається дітям.

Домашній твердий сир

  • 1 кг кисломолочного сиру, 1,5 л молока, 100 г масла, 1 ч. ложка соди, 1,5 ч. ложки соди, 2 яйця.
Кисломолочний сир залити молоком, добре перемішати, щоб не було грудочок, поставити на вогонь. Помішуючи довести до кипіння, щоб вийшла зайва сироватка, але не кип’ятити. Тоді відкинути на друшляк, постеливши марлю, або на такий випадок маю кусок нейлонового тюлю, до нього сир не пристає і легко відходить. Добре відтиснути: чим сухіший, тим краще. У ту саму каструлю, в якій проварювали сир, покласти відтиснутий сир, посипати содою і перемішати, поставити на вогонь варити, відразу додати масло і сіль, весь час помішувати. Сир починає плавитись, додати яйця і дуже-дуже швидко перемішати, щоб яйця не згорнулися, а ввібралися в сирну масу.
Коли сир добре розплавився і почав кипіти, зняти і залити у зручну форму.
Для своєї малечі я роблю сир із сосисками. Обрізаю пластикову пляшку, наливаю половину сиру і ставлю 5 сосисок, бажано щоб одна одної не торкалася, і знову заливаю сиром, щоб закрити їх. Охолодити і поставити в холодильник до повного застигання.
Рецепт і фото Марії Гнатів

Радимо також приготувати домашній сир за іншими перевіреними рецептами:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook