Домашній твердий сир
- 1 л молока, 1 кг домашнього сиру, 1 ч. ложка соди, 1 ч. ложка солі, 2 жовтки, 100 г масла.
У каструлю влити 1 л молока, довести до кипіння, всипаємо 1 кг сиру (можна змолоти), помішувати, доки стане тягучий, як жувачка. Вимкнути і вилити в друшляк, застелений марлею. Коли стече, сир перекласти у каструлю добре його розім’яти, додати 1 ч. ложку соди, 1 ч. ложку солі, 2 жовтки, 100 г масла. Ретельно перемішати і поставити на вогонь – воно почне топитись, потрібно постійно мішати. Коли все стане однорідне, вимкнути вогонь. Викладати у форму, застелену харчовою плівкою, а потім в холодильник.
У такий сир також додаю різні добавки: кмин, порізаний шматочок червоного перцю, порізану малим кубиком салямі або шинку та свіжий червоний перець.
Читайте також:
- Домашній твердий сир із молока “Бринза”. Можна різати скибками!
- П’ять смачних рецептів домашнього сиру