Домашній майонез за 1 хвилину
220 мл олії, 1 яйце, 1 ч. ложка цукру, 3/4 ч. ложки солі, 1 ч. ложка лимонного соку, чорний мелений перець за бажанням. Можна додати 1 ч. ложку гірчиці. Яйця і олія мають бути кімнатної температури, яйця заздалегідь ретельно вимити.
Усі інгредієнти помістити в чашу погружного блендера (або іншу вузьку і глибоку посуду), направити блендер на жовток (це важливо) і почати збивати на малих оборотах, не рухаючи блендер. Коли вже бачите, що майонез густіє, тоді можна рухати блендером верх-низ і збільшити оберти. Зберігати в холодильнику не більше 4 днів.
Рецепт і фото Наталі Крихівської
Спробуйте також приготувати: