Домашній лаваш
350 г борошна, 180 мл кип’ятку, 2 ст. ложки олії, 0,5 ч. ложки солі.
В миску просіяти борошно, додати сіль. Влити кип’яток і швидко перемішати, додати олію і вимісити еластичне тісто. Залишити відпочити на 20 хвилин, накривши рушничком.
Розкачати коржі дуже тонко й відповідно до розміру форми, на якій випікатимете, можна також просушувати на пательні. Розкачати одразу все тісто, адже воно дуже швидко сохне.
Просушувати по одному лаваші до готовності при температурі 220-250 градусів. Готовий лаваш викласти на вологий рушник, скропити добре водою з двох сторін. Складати лаваші один на один і зверху одразу накривати рушником. Залишити до повного розм’якшення мінімум на одну годину. Тримати у щільно закритому мішечку.
Якщо сушити на сухій пательні, то її треба добре розігріти й не змащувати олією.
Пекла і фотографувала Юлія Нечаєва
ВАМ ТАКОЖ БУДЕ ЦІКАВО:
- Домашня шаурма із лаваша. Діти її обожнюють!
- Пиріг із лаваша з м’ясом “Міліна”. Швидко готую на вечерю – і вся сім’я сита!