Домашній кетчуп з помідорів з овочами
- 3 кг помідорів, 0,5 кг цибулі, 0,5 кг перцю, 0,25 кг слив, 1 великий буряк, 10 шт. чорного перцю горошком, 5 шт. духмяного перцю, 2 шт. гвоздики, 1 ст. ложка червоного перцю, 100 г цукру, 1,5 ст. ложки солі, 0,5 ч. ложки кориці, 50 мл оцту (за бажанням).
Розрізати помідори (бажано сорту сливка) на 4-6 частин, додати решту порізаних овочів, перець горошком, гвоздику. Якщо нема слив, то можна замінити на яблука, очищені від серцевини. Поставити на середній вогонь на 90 хв, періодично помішуючи. Збити кетчуп погружним блендером, перетерти через сито.
Я усі овочі змолола м’ясорубкою через дрібне сито, зварила кетчуп і збила блендером, перець горошком помістила в марлю, яку витягнула вкінці варіння. До кетчупу додати спеції (червоний перець за бажанням), крім оцту. Поставити варити на мінімальний вогонь на 60 хв, періодично помішуючи. Оцет додати за бажанням (я не давала).
Розлити в стерилізовані банки і закрити стерилізованими кришками (я розлила кетчуп в чисті сухі банки і простерилізувала 10 хв). Вихід – 7 баночок по 0,5 л.
Рецепт Марії Михальченко. Готувала і фотографувала Тетяна Мельничук
Радимо також інші перевірені рецепти кетчупу:
- Якщо кетчуп, то тільки домашній! Чотири перевірені рецепти
- Кетчуп з перцем та яблуками. Такий смачний, що кожного року готую по 2-3 порції!
Post Views: 46