Домашні кекси “Барні” з банановою начинкою
200 г масла, 1 великий банан, 3-4 яйця, 2 скл. кефіру, 1 скл. цукру, 2-2,5 скл. борошна, 2 ч. ложки розпушувача.
В глибокій посудині з’єднати м’яке масло із цукром, розтерти добіла віничком або міксером на маленьких обертах. Додати по одному яйцю і продовжити збивати до однорідної маси, так робити після кожного додавання яйця. Додати кефір, збити до однорідності. Тепер додати поступово борошно, просіяне з розпушувачем, збити до однорідності. Тісто повинно бути трохи густішим, ніж для оладків, як добра густа сметана. Якщо форми металеві, то змастити олією, якщо силіконові – не змащувати. Наповнювати форми до половини. Банан нарізати шматочками або смужками і обваляти в борошні, викласти посередині тіста.
Зверху прикрити ще двома ложками тіста, щоб банан опинився всередині. Випікати в розігрітій до 190 ОС духовці 25-30 хв. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
Рецепт і фото Лілії Гадач
Читайте також: