“Виноградний мохіто” – суперсмачний компот на зиму

Уже багато років у нас на дачі росте дрібний синій виноград. На смак він так собі, а от компот на зиму з нього виходить шикарний! Роблю виноградний мохіто.

“Виноградний мохіто”

  • На 3-літрову банку: 0,7-1 л обірваного винограду, 2 яблука (великими скибками), по 2 скибки лимона і апельсина, 2 гілочки м’яти, 1-2 скл. цукру (якщо виноград солодкий – 1 скл.), 1 ч. ложка лимонної кислоти. 

У стерилізовану банку покласти всі продукти, залити окропом (щоб почав витікати через верх), закрутити стерилізованою кришкою. Перевернути, трохи потрусити, щоб цукор розтанув. Добре вкутати до повного охолодження. Для інтенсивнішого кольору перед закатуванням можна простерилізувати 5 хв.

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook