Чим корисний аґрус
1. Для схуднення.
У двох жменях аґрусу міститься трохи більше 40 ккал, тому ці ягоди ідеально підходять для дієтичного харчування з метою схуднення. Вживати аґрус можна як основний продукт під час розвантажувальних днів.
2. Для покращення травлення
Дієтологи радять у сезон щодня з’їдати двічі на день по жмені аґрусу, але обов’язково зі шкіркою. Це покращує роботу травної системи, стимулює перистальтику кишківника завдяки високому вмісту клітковини у цих ягодах. А ще вони багаті на органічні кислоти – яблучну і лимонну – які також корисні для травлення.
3. Для серця
Який аґрус найкорисніший
Щоб отримати від аґрусу максимальну користь, його слід їсти свіжим. Чим більш достиглі ягоди, тим вони солодші. Аґрус можна додавати у фруктові салати, йогурти, смузі, домашнє морозиво, желе. Менш корисний він у пирогах і компотах, проте дуже смачний. Рецепти варення з аґрусу можете прочитати тут. А рецепт компоту “Мохіто” дивіться тут.
Як лікуватися аґрусом
- Аґрусовий сік з медом упродовж місяця вживають при анемії, авітамінозі, шкірних висипах.
- Вивести з організму токсини і зайві жири також допоможе ягідний сік. Але в цьому випадку його розводять з водою (1:2).
- При болю в горлі і застудах п’ють сік із медом або полощуть ним горло.
- При закрепах і для знеболення можна пити відвар з аґрусу. Ложку ягід залити 1 скл. окропу і на дуже малому вогні варити 10 хв. Охолоджений і проціджений напій пити по склянці 4 рази на добу.
- Відваром аґрусу можна лікувати опіки від отруйних рослин: достатньо змазувати рану відваром кілька разів на день. Це швидко знімає біль і прискорює загоєння.
- Свіжий аґрус корисний для жінок з порушеннями менструального циклу.