Хочете щось оригінальне приготувати на свято? Зробіть десерт у стаканчиках. Це чудове доповнення до торта та інших ласощів! Легкий мусовий десерт смакуватиме навіть тим, хто не дуже любить солодке. Він ніжний, ароматний, смакує літньою полуницею…
І до речі, має ефектний вигляд на столі. А ще порційні десерти дуже зручно їсти і перевозити. Тому десерти в стаканчиках можна взяти до когось на гостинець або на фуршет з нагоди свята. Ніякого миття посуду і брудних рук! Смачно, зручно і мінімум клопоту!
Десерт в стаканчиках
- Ванільний мус: 300 г сметани, 50 мл молока, 3 ч. ложки цукру, 1 ч. ложка з чубком желатину.
Желатин залити холодним молоком. Сметану збити з цукром і ванільним цукром. Набухлий желатин розігріти імпульсами в мікрохвильовці. Додати до сметани, легенько збити. Залити у стаканчики в однаковій кількості. Поставити в холодильник.
- Полуничне пюре: 400 г полуниці, 80 г цукру. Ягоди зварити з цукром і перетерти через сито.
- Полуничний мус: 100 г полуничного пюре, 200 г сметани, 2 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка желатину з чубком, 50 мл молока.
Желатин залити холодним молоком. Сметану збити з цукром. Додати полуничне пюре. Перемішати. Желатин розігріти імпульсами в мікрохвильовці. Додати до полунично-сметанної суміші, легенько збити. Залити полуничний мус на ванільний ( він має вже трохи застигнути). Поставити в холодильник.
- Полуничне конфі: решта полуничного пюре, 1 ч. ложка желатину, 50 мл води.
Желатин залити водою, щоб набух. Розігріти імпульсами в мікрохвильовці і додати до полуниці. Перемішати. Вилити з верху на вже трохи застиглий полуничний мус. Поставити в холодильник для стабілізації.
Рецепт і фото Maiia Rabtsun
Радимо також спробувати інші рецепти десертів:
- Ідеї для кенді-бару на свято. 5 десертів, які можна подати у стаканчиках
- Королева тістечок – десерт “Павлова”. Хрумка меренга з ніжним кремом