Цвітна капуста, запечена в соусі
Цвітну капусту відварити в підсоленій воді 4-5 хв, розібрати на суцвіття і обкатати в соусі.
Соус: 3 яйця розбити, додати 3 ст. ложки сметани, трохи збити, додати 1 ст. ложку повну з верхом борошна і розмішати, натерти на дрібній тертці 50-70 г твердого сиру, знову розмішати. Має бути не дуже рідко, щоб можна було суцвіття обкатати, сіль, перець додати до смаку.
Тоді взяти форму (у мене керамічна), змастити маслом і викласти суцвіття капусти в соусі. Той соус, що залишається, теж вилити, а зверху натерти ще твердий сир, щоб закрити капусту і в духовку хвилин на 20-25 при 180 до зарум’янення.
Рецепт і фото Ганни Пилипюк. Більше рецептів дивіться на каналі господині “Ганна Пилипюк.Бабусині поради“
Спробуйте також приготувати інші цікаві страви з цвітної капусти:
- Котлети з цвітної капусти а-ля рибні
- Вершкова цвітна капуста з сиром
Post Views: 33