пляцок "Дунайські хвилі"

Цікавий пляцок “Дунайські хвилі”

Пляцок "Дунайські хвилі" випікається одним коржем, а зверху покривається кремом, але в розрізі - справжній торт!

Пляцок “Дунайські хвилі”

  • Інгредієнти (на деко 25×35 см).
  • Для коржа: 100 г вершкового масла, 200 г цукру, 3 яйця, щіпка солі, 100 мл соняшникової олії, 300 г кефіру, 400 г борошна, 12-15 г розпушувача, 10 г какао-порошку, 50-70 мл молока.
  • Для крему: 2 яйця, 80 г вершкового або ванільного пудингу, 100 г цукру (або за смаком), 10 г ванільного цукру, 600 мл молока, 150 г вершкового масла, 300 г вишень без кісточок.

Збити вершкове масло з цукром до пишності, додати яйця по одному, потім поступово вмішати олію, кефір і сіль, потім порціями додати просіяне борошно з розпушувачем. Відокремити 300 г тіста, додати в нього какао і молоко, перемішати до однорідності. Світле тісто вилити на деко з пергаментом, зверху викласти темне тісто і зробити візерунки шпажкою, викласти вишні, випікати при 180 °C 30 хвилин, охолодити.

Для крему змішати яйця, цукор, пудинг і молоко, варити до загустіння, додати ванільний цукор, охолодити. Збити масло, окремо збити  заварний крем. Поступово ввести крем у масло, збивати до однорідності. Нанести крем на охолоджений пиріг, прикрасити тертим шоколадом або какао-порошком.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook