Рогалики
Тісто: 200 г масла, 100 г сметани, 3 жовтки, 1 ст. ложка оцту (соди не треба!), 400 г борошна, дрібка солі. Начинка (на будь-який смак): вишня свіжа (+крохмаль і цукор) або у власному соку; абрикоси у власному соку; улюблене густе варення; макова маса (може бути готова); білково-горіхова (збити білки з цукром чи пудрою до стійкої пишної маси і додати мелені або дрібно посічені горіхи).
Масло натерти на терку, змішати з борошном в крихту. Додати всі інші інгредієнти і замісити еластичне тісто. Залишити в холодильнику на 3 години або на ніч.
Деко застелити пергаментом і змастити. Кульку тіста розділити на 8 частин. Розкотити одну частину тіста дуже тоненько і виробляти рогалики. Я люблю, коли мало тіста і багато начинки і невеликі рогалики.
Пекти до золотистого кольору при 180 ОС приблизно 30-40 хв. Ще теплими щедро присипати пудрою.
Рецепт і фото Надії Бутин
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 44