Кухня Рецепти

Супершоколадний торт з мусом і вишнями “До кави”

Поєднання вишень та шоколаду – одне з моїх улюблених. Доповнює цю смакоту ніжний шоколадний мус. Побачивши рецепт такого тортика в інтернеті, вирішила, що обов’язково мушу спробувати приготувати. Спекла сама, а тепер вам раджу: не пошкодуєте!

08.07.2020 17:01

Супершоколадний торт з вишнями “До кави”

Тісто: 1, 75 скл. борошна, 1,3 скл. цукру, 2 ч. ложки ванільного цукру, 0,7 скл. какао, 2 яйця, 1,5 ч. ложки соди, 1,5 ч. ложки розпушувача, 250 мл кефіру (брала домашній), 125 мл олії, 250 мл кави (без гущі), дрібка солі. Шоколадний мус: 300 г гіркого шоколаду, 500 мл збитих вершків 30% (брала якісну домашню сметану, збирану), 2 ст. ложки цукрової пудри. Желе:
1 п. вишневого желе (брала польське), 400 мл гарячої води. Додатково: 400 г вишень (заморожених або у власному соку або свіжі приварити у цукровому сиропі), 100 г маленьких безешок (брала дрібненькі маршмелоу). Склянка об’ємом 250 мл, тортівниця d24 см.

Усі інгредієнти для тіста (крім кави) повинні бути кімнатної температури. Борошно просіяти разом з какао, содою та розпушувачем. У більшій мисці збити яйця з цукром, додати кефір, олію, сіль та все перемішати. Додати сухі інгредієнти і перемішати тільки до з’єднання. Весь час помішуючи лопаткою чи дерев’яною ложкою, поступово влити гарячу каву. Вилити тісто в тортівницю, випікати при 170-180 ОС 40-45 хв до сухого сірника. Якщо є верхівка, після вихолодання потрібно зрізати, розрізати корж на 3.

Желе розчинити у гарячій воді, коли почне застигати, додати вишні.
Шоколад розтопити і залишити вистигати (він повинен бути ще рідким). Сметану збити з пудрою до густих піків, акуратно з’єднати з розтопленим шоколадом. Мус готовий.

Один корж покласти в тортівницю, викласти невелику кількість мусу, тоді – желе з вишнями. Поставити в холодильник на 15-20 хв (щоб застигло желе). Після цього викласти знову частину мусу, накрити коржем і знову викласти невелику кількість мусу, потім маршмелоу і знову мус. Накрити третім коржем. Поставити в холодильник на 2-3 год.

Потім вийняти торт і змастити верх та боки мусом, що залишився. З обрізків можна зробити крихти і прикрасити торт. Охолодити протягом 1 год в холодильнику.

Помадка: 6 ст. ложок цукру, 4 ст. ложки сметани, 4 ч. ложки какао, 50-80 г масла. Інгредієнти змішати, довести до кипіння і варити 5 хв. Коли помадка трошки вистигне, залити торт. Зверху я прикрасила ще шоколадними кульками.

Рецепт і фото Наталі Якіб’юк

Читайте також: