Чизкейк
- Для бісквіта: 2 яйця, 5 ст. ложок цукру, 0,5 скл. борошна (склянка – 200 мл, 1 п. вишневого киселю (40 г).
Яйця збити з цукром до розчинення, всипати борошно і кисіль, добре перемішати. Викласти тісто у форму, застелену пергаментом (форма 20 см). Випікати до сухої палички (у мене пеклось приблизно 10 хв). Спечений бісквіт охолодити.
- Інгредієнти для крему: 250 г вершків 33%, 250 г маскарпоне, 2,5 ст. ложки цукрової пудри (регулюйте за своїм смаком).
Збити вершки, додати маскарпоне і цукрову пудру і ще раз збити. Поставити готовий крем в холодильник, щоб більше загус.
- Для желейного шару: 1 п. полуничного желе, полуниця для прикраси.
Желе розчинити згідно з інструкцією, але дати трохи менше, ніж там зазначено, кип’яченої води. Поставити желе в холодильник до легкого загустіння. Полуницю нарізати слайсами.
Збирати у роз’ємній формі, в якій випікали бісквіт або, якщо маєте кільце, то у ньому. Застелити форму харчовою плівкою. Викласти бісквіт у форму верхом донизу. Просочити сиропом (в мене вода + цукор), викласти загустілий крем, розрівняти. Витягнути желе з холодильника і вилити на крем. Прикрасити полуницею.
Поставити в холодильник на дві години до застигання.
Рецепт і фото Богдани Крамар
Читайте також:
- Сирник “Золота роса”
- Кокосовий сирник. Просто, смачно і недорого
Post Views: 56