Чому жінкам треба обов’язково їсти черешню

Їжте черешню у сезон щодня. І ось чому...

Черешня здатна запобігти появі зморшок. Вона багата на вітамін С (10 міліграмів на чашку) і іншими антиоксидантами, які пригнічують запалення та окислювальний стрес в організмі. На клітинному рівні окислювальний стрес – це процес, який пошкоджує клітини і, можливо, ДНК.

Крім того, черешня може знизити ризик раку через наявність поліфенолів. У 2019 журнал «Nutrition and Cancer» описує досвід лікування раку грудей екстрактом темної черешні в лабораторії – він пригнічував ріст ракових клітин на 50 відсотків.

Рік по тому інше дослідження було описано в Journal of Functional Foods, яке також показало, що екстракт темної черешні пригнічує ріст ракових клітин.

Ще одна властивість черешні – знижувати кров’яний тиск, який, як відомо, призводить до частих причин смерті – серцевого нападу та інсульту.

Поліфенольні сполуки в цьому фрукті збільшують виробництво оксиду азоту і покращують функцію клітин, що вистилають кровоносні судини.

Черешня також уповільнює зниження когнітивних функцій. Завдяки антоціанам, поліфенольним антиоксидантам, які надають їй темно-червоний колір, покращується робота мозку і пам’ять. Вона зменшує запалення і протидіє окислювальному стресу в головному мозку, що збільшує ризик розвитку хвороби Альцгеймера та інших типів деменції.

Черешня також захищає кровоносні судини від утворення нальоту.

Цей фрукт також може допомогти в боротьбі з діабетом типу 2. Поліфеноли черешні покращують чутливість до інсуліну, так що глюкоза може засвоюватися клітинами та використовуватися для отримання енергії.

Нарешті, черешня допомагає заснути й краще спати. Дослідження показують, що люди, які страждають безсонням, мають високий рівень окисного стресу, тому антиоксиданти, що містяться в черешні, можуть допомогти протидіяти цьому і нормалізувати сон, кажуть дієтологи.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook