в'ялені черешні

Як приготувати домашні в’ялені вишні та черешні

Цього року у нас вродили вишні та черешні. Оскільки компотів та варення вже вдосталь, вирішила зробити в'ялені ягоди. Вийшло дуже смачно! Тепер у випічку даю замість родзинок і просто так їмо - замість цукерок.

В’ялені вишні та черешні

  • 6 л черешень або вишень, 2 скл. цукру, 1 скл. води.

Із ягід вибрати кісточки, пересипати цукром, перемішати, щоб пустили сік. Якщо соку мало, можна додати склянку води. Поставити на вогонь, довести до кипіння, перемішати, вимкнути вогонь, залишити на ніч. Зранку відкинути ягоди на сито, щоб добре стік весь сік, можна трохи притиснути рукою. Викласти на деко в один шар. На таку кількість ягід мені знадобилися два великі дека від духовки.

Дека з ягодами можна винести на сонце (якщо погода спекотна) або сушити у духовці при 50-60 ОС у кілька прийомів. Коли я готувала, було хмарно, тому перші два дні сушила в духовці по 3 години, а ділі винесла надвір, де ще за два дні ягоди добре підсохли. Якщо будете сушити на вулиці, обов’язково обгорніть сіткою, щоб не сідали мухи та інші комахи. Я для цього використала обріз тюлі з органзи. Раз на день ягоди слід перемішувати, щоб вони рівномірно просушувалися.

Коли ягоди добре підсохнуть, не будуть липкими, але залишатимуться м’якими, їх можна посипати цукровою пудрою. У мене просто стоять на столі у скляній банці. Із цієї порції вийшла 1 щільно набита літрова банка в’ялених ягід.

 

 

Рецепт і фото Інни Семенюк 

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook