Кухня Поради

Чому здоба не завжди вдається?

Тільки свіжі дріжджі, не переборщіть із жиром і обов’язково перевірте тісто …ножем.

15.02.2017 15:26

Секрети смачної здоби

• Для приготування тіста беріть тільки свіжі дріжджі. Вони мають бути твердими, легко розламуватися, мати приємний запах.

• На 1 кг борошна до прісного тіста дають 30 г дріжджів, до здобного – 100 г, до жирного і солодкого, в якому багато яєць, – 150 г.

• 1 кг борошна вбирає приблизно 0,5 л молока.

• Для дріжджового тіста найкращим жиром є маргарин.

• Жир у тісто треба вводити теплим, але не гарячим.

• Надмірна кількість жиру робить тісто важким, воно погано сходить і випікається.

• Тісто з маргарином можна не солити.

• Перед замішуванням тіста соду треба перемішати з борошном.

• Тонке тісто випікається при вищій температурі, а товсте – при нижчій, але довше.

• Спробуйте розрізати вимішене тісто ножем: якщо воно не липне до ножа, не тягнеться за ним, то його можна розкладати у форми.