Чому температуру, яка менше ніж 38,5 не можна збивати

Застуду часто супроводжує підвищення температури. Інколи, це проходить безсимптомно, а деколи людина відчуває найменше її коливання. Коли варто не збивати температуру і почекати, а коли потрібно одразу звертатися до лікаря читайте далі.

При застуді з’являється головний біль, закладеність носа, температура та загальна слабкість. Прийом пігулок може лише зменшити симптоми хвороби.

Збивати будь-яку температуру тіла нижчу 38,50С лікарі не рекомендують. При позначці на термометрі 37-380С відбувається активна боротьба організму з патогенними мікроорганізмами, які провокують захворювання..

Потрібно лише забезпечити організм необхідною кількістю теплого пиття. Це може бути чай, узвар, молоко або вода.

Одяг повинен бути зручним та легким. Можна прийняти теплий душ.

Не потрібно захоплюватись солодощами такими як джем, варення чи мед, а особливо аскорбіновою кислотою. Її не вживають без норми, це може викликати алергічну реакцію та порушити нормальну роботу печінки.

Вживати краще домашні свіжі, квашені чи печені фрукти та овочі. Часто провітрювати приміщення та регулярно проводити вологі прибирання в них. В кімнатах дотримуватись нормальної температури та вологості повітря.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook