Чому сало треба їсти щодня

Сало – продукт, який уже давно став візитівкою України. Він не тільки смачний, а й дуже корисний. Ось що буде, якщо вживати сало щодня.

Лікар-біохімік, нутриціолог Ганна Волкова розповіла про корисні властивості сала та зазначила, чи можна вживати його щодня.

У складі сала є безліч вітамінів, амінокислот та мікроелементів, зокрема фосфор, натрій, магній, а також незамінні жирні кислоти. Завдяки їм продукт допомагає зміцнювати імунну систему, захищаючи організм від шкідливих бактерій.

Також сало містить арахідонову кислоту, яка допомагає швидко відновитися після високих фізичних навантажень, підвищуючи витривалість і силу м’язів. Цю речовину включають до складу поживних комплексів для людей, які займаються інтенсивними тренуваннями.

Крім цього, щоденне вживання продукту покращує метаболізм, адже жири, які входять до складу сала, не перевантажують печінку і легко засвоюються. У результаті покращуються обмінні процеси, а рівень холестерину приходить у норму.

Експерти також зазначають, що свиняче сало покращує роботу головного мозку, склад крові, очищаючи її від бляшок холестерину, позитивно впливає на функціонування серцевого м’яза.

Але потрібно контролювати порцію продукту. На добу для людей із нормальною вагою достатньо буде 20-30 г сала. А ось при надмірній вазі норму необхідно скоротити до декількох скибочок на сніданок.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook