Торт чізкейк із чорничним конфі
- Форма для конфі – 18 см, бісквіт – 20 см.
- Бісквіт (можна будь-який, який любите).
- Чорничне конфі: 300 г чорниці (перебити блендером), 90 г цукру (або до смаку), 10 г желатину залити 60 мл води.
До чорниці додати цукор, проварити, щоб він розтопився. Желатин розігріти імпульсами в мікрохвильовці, додати до ягідної маси, розмішати. Вилити у форму, застелену плівкою, і поставити на холод, щоб застигло. Я ставила в морозилку, щоб скоріше застигло.
- Сирний шар: 700 г сиру кисломолочного (перемолоти), 300 мл вершків, 150 г цукру (або до смаку), 1 п. ванільного цукру, 20 г желатину + 100 г води.
Желатин замочити у воді, щоб набряк. Сир, цукор, ванільний цукор, вершки збити блендером до гладкої однорідної маси. Желатин розігріти в мікрохвильовці, додати до сиру але, щоб не був гарячий. Збити блендером.
Збирати торт у роз’ємній формі, застеленій ацетатною плівкою. На низ бісквіт (за потреби просочити цукровим сиропом: 70 мл води + 1 ч. ложка цукру). Тоді вилити частину сирної маси, всередину викласти конфі, вилити решту сирної маси. Гарно розрівняти і поставити в холодильник для стабілізації.
Готовий торт можна полити розтопленим шоколадом: 100 г шоколаду + 1-2 ст. ложки олії розтопити на водяній бані. Прикрашати за бажанням.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Радимо також приготувати:
- Торт-суфле з сиром та ягодами: ніжний наче хмаринка
- Ідеальне сирне чорничне суфле. Дуже корисний десерт!
Post Views: 50