Чебуреки на мінеральній воді
400 г борошна, 200 мл мінеральної води, 0,5 ч. ложки солі, 0,5 ч. ложки цукру, 1 ст. ложка олії та олія для смаження. Для начинки: 300-400 г фаршу, 1 велика цибулина.
У миску насипати сіль та цукор, туди ж просіяти 250 г борошна. Влити у борошно сильногазовану мінеральну воду, додати олію та замісити тісто руками, підсипаючи решту борошна. Тісто має бути туге та еластичне.
У фарш потерти цибулю, посолити, поперчити, добре вимішати. Щоб фарш був більш ніжним, додати до нього декілька столових ложок мінеральної води. Тісто поділити на не великі порції, робочу поверхню змастити олією і розкочувати тоненький млинець. На одну половину млинця накладати фарш, складати навпіл, формувати чебурек. Защіпати краї, я роблю це за допомогою виделки. Смажити на сковорідці у великій кількості олії з обох боків.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 32