Булочки “Ромашка”
- Холодна опара: 210 г борошна, 1,5 г (0,5 ч. ложки) сухих дріжджів або 4 г свіжих, 210 г води, 0,5 ч. ложки цукру.
У 50 мл води розвести дріжджі і цукор, залишити на 15 хв. До борошна додати дріжджовий розчин, решту холодної води (160 мл), перемішати і залишити в холодильнику. Раз на добу легенько перемішувати. З цієї порції виходить 400 г опари. Опару можна використовувати через добу, можна брати порціями, зберігається до 2 тижнів. Опара розрахована на 2 Ромашки”.
- Тісто: 200 г опари, 400 г борошна, 200 мл води, 3 г (1 ч. ложка) сухих дріжджів або 8 г свіжих, 50 мл олії, 2 ст. ложки цукру, дрібка солі.
У 50 мл теплої води (відлити від загальної кількості) розвести сухі дріжджі, додати 0,5 ч.ложки цукру, залишити на 15 хв. У ємність висипати всі продукти, додати розведені дріжджі, додати теплу воду і борошно (поступово). Вимішувати близько 15 хв, спочатку тісто буде липке, залишити на 1,5-2 год під рушником. Далі тісто поділити на 8 частин. Сформувати булочки, викласти в форму, змащену олією. Зверху змастити яйцем, посипати сухим маком. Випікати при 180°С.
Готувала і фотографувала Оксана Копиняк
Радимо також приготувати:
- Французькі булочки із кремом “Патісьєр”. Пухкі і смачнющі!
- Булочки “Покращені” зі старого збірника рецептів
Post Views: 211