Бісквітний торт зі сметанним та лимонним желе
Бісквіт
- Форма 24 см.
- Бісквіт білий: 2 яйця, 0,5 скл. цукру, 0,5 скл. борошна.
- Бісквіт темний: 2 яйця, 0,5 скл. цукру, 1 ст. ложка какао (покласти в склянку, до неї додати борошно, щоб разом вийшло пів склянки).
Яйця збити з цукром до збільшення в об’ємі, додати просіяне борошно. Обережно перемішати до однорідності, викласти в силіконову форму, дно якої змастити смальцем. Випікати у духовці при температурі 170-180°С протягом 20 хв.
Дверцята не відчиняти. Потім перевірити зубочисткою корж: якщо не прилипло тісто до зубочистки, вийняти з духовки, дістати одразу з форми, щоб вистигав. А тим часом знову змастити дно форми смальцем і залити бісквіт з какао. Повторити всю ту ж процедуру, що і з попереднім коржем.
Прошарок лимонного желе
На 1 пачку желе – 300 мл води, приготувати згідно з інструкцією на упаковці. Залити у форму, меншу розміром на 1-2 см за форму для бісквіту.
Сметанковий прошарок
1 кг сметани (18%) поділити на дві частини, до кожної додати по 1/2 скл. цукру, добре розмішати, щоб цукор зовсім розтанув. До цієї суміші додати 1 пакет желфіксу для сирника на зимно від д. Еткара (желфікс розводю згідно з інструкцією на пачці), гарно розмішати міксером. Можна замінити на 15 г желатину.
Зібрати торт
Корж з какао покласти в роз’ємне кільце, викласти половину однієї приготованої сметанкової маси. Поставити в холодильник, щоб маса схопилась. Дістати з холодильника, викласти лимонне желе, залити другою чистиною сметанкової маси. Покласти світлий корж і на нього заливаю наступну порцію сметанкової маси. Знову в холодильник до повного застиганння. Це приблизно 6-7 годин, краще на ніч.
Зранку приготувати крем з масла і згущеного молока з какао: 200 г масла збити і потроху додати згущене молоко з какао. Всі компоненти кімнатної температури.
Готовим кремом обмазати боки торта і обкласти печивом савоярді. Потім знову закріпити роз’ємним кільцем і зробити бортик з крему всередині імпровізованої корзинки.
Прикрасити ягодами лохини і ще на кілька годин поставити в холодильник, щоб застиг крем і зафіксував печиво. Вийняти з холодильнику, зняти кільце, прикрасити святковою стрічкою – і бісквітний торт зі сметанним та лимонним желе готовий!
Рецепт і фото Наталії Витягловської
Радимо також інші рецепти тортів з желе:
- Торт “Польські мрії” зі сметанно-желейним прошарком
- Вершково-желейний торт “Бананове диво” з ананасами і безе
Post Views: 31