Торт “Польські мрії” зі сметанно-желейним прошарком

Пропонуємо вашій увазі цікавий рецепт торта зі сметанно-желейним прошарком та крем-чізом. Дуже смачний і красивий у розрізі!
Чому торт називається “Польські мрії”? Бо так мені захотілось назвати торт, який приготувала на 50-річний ювілей  поляку-колезі по роботі. Розмір форми для коржів – 34Х34 см. Готовий торт важить 4 кг.
У розрізі торт “Польські мрії” має чіткий гарний малюнок і суперове щеплення коржів з желейним прошарком. Під час нарізання ніщо нікуди не з’їжджає. А смак – супер!

Торт “Польські мрії”

Коржі для торта

Світлі коржі

  • Форма 34Х34 см.
  • Світлі коржі (бісквіт) (продукти на 1 корж, треба спекти таких 2): 4 яйця, 4 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки борошна (з чубком), 1/2 ч. ложки куркуми для насиченішого кольору, дрібка солі.
Яйця збити з сіллю і цукром, не відділяючи білки від жовтків, до консистенції рідкої сметани. У мене міксер потужний то все б’ю разом. Потім додати борошно, розмішане з куркумою. Трохи розмішати віничком міксера, щоб борошно не літало, коли ввімкну, розмішати тісто до однорідності міксером на мінімальних обертах. Готове тісто вилити в форму для і випікати до злегка золотистого кольору. В мене це 18 хв при температурі 180 °С. Так спекти два коржі. Залишити на ніч.
Темний корж
  • 4 яйця, 1 скл. цукру, 250 г маргарину (кого не влаштовує маргарин – беріть масло), 1/2 скл. молока, 1,5 скл. борошна, 3 ст. ложки какао (без чубка), дрібка солі, 2 ч. ложки розпушувача для тіста.
Цукор+какао+молоко розмішати і поставити на вогонь, помішувати до повного розчинення цукру. Далі відставити з вогню і покласти в цю суміш маргарин, помішувати до повного розчинення. Потім дати охолонути трохи, бо коли додаватиму яйця в шоколадну суміш, то вони не мають зваритися.
Гарно все збити міксером до однорідності, відставити. З’єднати борошно з розпушувачем, гарно перемішати, щоб розпушувач не залишився в одному місці. Всипати борошно в шоколадну суміш, перемішати швиденько міксером все до однорідності, вилити у форму і випікати в духовці при 180°С 30 хв. Залишити на ніч.

Крем і желейний прошарок

  • Приготувати желе різних смаків і кольорів. На пачку желе – 350 мл води.
На другий день зранку приготувати сметанно-желейний прошарок. Застигле кольорове желе порізати кубиками і викласти у форму, в якій пекли коржі. Форму заздалегідь застелити харчовою плівкою. Поверх кубиків желе вилити сметанкове желе:
  • 600 г сметани (12%), 150 г цукрової пудри, 10 г желатину (залити 40 г води).
Сметану збити з пудрою, додаю розтоплений желатин. Перемішати до однорідності і все це вилити обережно на кубики желе. Покласти в холодильник для застигання.
Коли сметанно-желейний прошарок майже застиг, братися до коржів. Світлі коржі просочити цукровою водою. Темний корж розрізати по горизонталі на двоє і також просочити їх цукровою водою.
Приготувати крем-чіз для перемащування торта і ним же вирівняти потів верх і боки торту (рецепт – Maria Ptashnik):
  • 350 г сиру (у мене польська сиркова маса), 50 мл згущеного молока сирого, 100 г масла + сироп (1/2 скл. цукру +100 г води). Я готувала подвійну норму, бо потрібно для перемащування, для вирівнювання і для щеплення коржів з желейним прошарком.
Ще потрібно приготувати сметанковий прошарок, щоб желейний приклеївся до коржів. Для цього частину крем-чізу приблизно 1/3 з’єднати з розтопленим желатином (5 г желатину+ 25 г води, розтопити) і добре перемішати.

Скласти торт

Темний корж, крем-чіз, світлий корж, половина крем-чіз з желатином, застиглий сметанно-желейний прошарок, друга частина крем-чізу з желатином, світлий корж, крем-чіз, темний корж. Краще збирати у формі, щоб торт під вагою не розповзся. Поставити у холодильник.
Вирівняти верх і боки залишками крем-чізу, поставити ще на 10 хв в морозилку, а потім дістати і залити дзеркальною глазур’ю.
Рецепт і фото Наталії Витягловської

Радимо також інші рецепти торта:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook