Шоколадний бісквіт на кип’ятку
Склянка – 250 мл. 2,5 скл. борошна, 1,5 скл. цукру, 1 п. (18 г) розпушувача для тіста, 2 яйця, 1 скл. молока, 5 ст. ложок какао, 100 мл олії, 1 скл. окропу.
Змішати всі сухі складники: борошно, цукор, розпушувач, какао. Збити у стійку піну 2 яйця, додати олію. Не перестаючи збивати, додати половину сухих складників, половину молока, половину сухих складників, половину молока. Насамкінець влити крутий окріп і розмішати ложкою. Тісто виходить рідким, так має бути. Вилити у змащену маслом форму (дно краще застелити пергаментом).
Я зазвичай печу бісквіти в мультиварці, вони завжди виходять пишні. Печу приблизно 1,5 год + 20 хв на підігріві. Час залежить від потужності мультиварки, може піти від 65 до 90 хв. Готовність перевірити зубочисткою: якщо проштрикнули посередині і зубочистка суха – готово. Після цього закрити кришку, вимкнути випікання і потримати ще 20 хв у режимі підігрівання. Можна також пекти у духовці при 160 ОС 60-70 хв.
Коли бісквіт трохи охолоне у формі, акуратно перевернути на решітку. Коли охолоне, можна їсти. А якщо хочете зробити з нього торт, то треба залишити, накривши рушничком, на ніч, тоді не буде кришитися при нарізанні коржів.
Спробуйте також приготувати: