Безе на паличці (із крему “Швейцарська меренга”)
3 білки, 150 г цукру, ваніль. Виходить 12 шт.
У глибокому посуді змішати всі інгредієнти. Поставити на водяну баню. Прогрівати суміш, постійно помішуючи, до повного розчинення цурку. Приблизно 2 хв. Перелити суміш у чашу міксера і збивати спочатку на низьких оборотах, поступово збільшуючи швидкість до максимуму. Приблизно 10-15 хв. Коли з’являться красиві і стійкі піки, закінчити збивати.
Для отримання кольору я використовувала гелеві харчові барвники. Їх у мене тут два, тому усю масу я розділила на чотири рівні частини. До двох додала колір, дві залишила білими. Для того, щоб об’ єднати дві маси (білу і кольорову) я використала два маленькі кондитерські мішки, які помістила в один великий з насадкою зірка.
Висаджувати на пергамент на невеликій відстані один від одного і вставити палички. Сушити при температурі 90 1,5 год. Духовку повністю не закривати, залишити щілину на 0,5 см. Залишити в духовці до повного охолодження. Все, меренги готові. Їх можна зберігати тиждень у герметичному контейнері.
Рецепт і фото Надії Бутин
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 80