Неймовірно ніжні кабачкові млинці
500 г молодих кабачків (зі шкіркою), 1 яйце, 5 ст. ложок кефіру, 4 ст. ложки олії, 150 г борошна (можна трошки більше), 150-200 мл теплої кип’яченої води, 0,5 ч. ложки розпушувача, сіль, перець, куркума (я замість куркуми додала 100 г шпинату, збитого блендером з олією, яка входить в склад тіста).
Начинка: 2 великі морквини, 2 плавлених сирки, сіль, перець, часник. А також олія і топлене вершкове масло для смаження.
Кабачки потерти терці для дерунів, посолити, відставити хвилин на 10. Відцідити рідину, але я її не виливала, а зберегла і потім додала замість води. Додати всі інші складники, а водою (або як у мене – соком кабачка) регулювати консистенцію тіста. Воно повинне бути, як на звичайні млинці (як рідка сметана). Випікати з обох боків до золотавої скоринки.
Для начинки: моркву обсмажити, за хвилину-дві до готовності додати часник і натертий плавлений сир, все добре вимішати. Млинці змастити начинкою одразу, поки вона ще тепла.
Рецепт Надії Гриб, готувала зі змінами та фотографувала Світлана Чепурна
Спробуйте також приготувати: