Таке “Шампанське” з березового соку мої батьки робили ще у 90-х. Тоді для напою використовували скляні пляшки з-під шампанського. Зараз усе набагато простіше: заливаєш сік у пластикову пляшку – і ніякої мороки. І він дійсно виходить, наче шампанське. Смачний, з бульбашками, ледь пощипує язик, чудово втамовує спрагу. Не знаю правда чи ні, але кажуть, що у ньому є “маленький градус”. Тому якщо плануєте сідати за кермо, березовим шампанським раджу не захоплювати. А це це не так і просто: дуже смачний напій! Ніякі компоти і газовані води йому не рівня!
Березовий сік “Як шампанське”
У 1,5-літрову пластмасову пляшку насипати за допомогою лійки 2 ст. ложки цукру, 8 родзинок (не мити), можна покласти 2 гілочки смородини. Залити сирим березовим соком по плічки (не доливайте до горлечка!), закрутити корок і покласти в прохолодне місце. Пити можна приблизно через 7 днів, коли пляшка стане твердою, але чудово зберігається все літо у льосі! Виходить дуже схоже на шампанське!