Кухня Рецепти

Баклажани “Хвилинка”

Такі баклажани можна їсти відразу, а в холодильнику такі баклажани зберігаються всю зиму під капроновими кришками.

10.09.2017 10:22

Взяти баклажани і перець у співвідношенні 1:1. Баклажани нарізати шматочками, перець – великою соломкою. Закип’ятити воду, посолити (як на суп), покласти баклажани, зварити (щоб були як губка). Промити холодною водою, воду зцідити. Перець припустити в тій же воді, промити холодною водою.

З’єднати баклажани і перець, збризнути оцтовою есенцією (за смаком), закрити, дати трохи постояти. Потім додати нарізану півкільцями цибулю (1/2 від ваги баклажанів і перцю), 2 зубці часнику, соєвий соус, зелень. Все перемішати.

Нагріти олію до появи димку. В овочевий масі зробити поглиблення, всипати туди червоний пекучий перець і налити гарячу олію. Перемішати. Готове через 10 хвилин.

Можна їсти відразу, а в холодильнику такі баклажани зберігаються всю зиму під капроновими кришками.