морквяний торт

Апельсиново-морквяний торт. Хана дієті!

Знаєте цей анекдот, коли дієтолог сказав їсти більше овочів? Це торт, звісно, зовсім не дієтичний, але дуже смачний! Легкий у приготуванні, а морква не відчувається.

Морквяний торт

  • Форма діаметром 24-26 см.
  • Тісто: 300 гр борошна, 4 яйця великих, 400 г цукру, 10 г розпушувача, 200 г олії, 200 г горіхів волоських, 350 г моркви потертої, 1 апельсин.
  • Крем: 500 г сиру кисломолочного, 250 мл сметани, 150 г цукру, 10 г ванільного цукру.
Горіхи змолоти або підсмажити і дрібно порізати. Моркву почистити і потерти на дрібній тертці, додати 200 г цукру, цедру і сік апельсина, перемішати. До просіяного борошна додати розпушувач, перемішати. Яйця збити міксером з 200 г цукру, ввести поступово олію, збити, додати моркву, перемішати. Додати борошно, перемішати, додати горіхи, перемішати. У мене вийшло 1,8 кг тіста.
Тісто поділити на 3 частини. Випікати у формі застеленій пергаментом при 180 градусів 30 хв.
Краї коржів обрізати і перетерти в крихти для оформлення (не обов’язково).
Сир кімнатної температури збити блендером. Холодну сметану збити міксером на малій швидкості з цукром і ванільним цукром.
Сир збити міксером, додати поступово сметану з цукром, збити. Коржі перемастити кремом (зручно в роз’ємному кільці), оформити за бажанням.
Рецепт і фото Тетян Мельничук
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook