Апельсинові цукати часто додають до великодніх пасок, до різдвяних штоленів, до кексів, тортів та іншої випічки. Завдяки цукатам, вона дуже ароматна! Куповані апельсинові цукати досить дорогі. Навіщо переплачувати, якщо їх можна приготувати своїми руками – зі шкірок апельсинів.
Дуже вдалий рецепт Тетяни Петришиної. Хто його пробував, казав, що найкращий.
Апельсинові цукати зі шкірок
- Об’єм склянки – 250 мл.
- 3 апельсини великих або 4 маленьких.
- Для сиропу: 1,5 скл. цукру, 1 скл. води.
Як зберігати цукати
- Для випічки відразу можна класти цукати в баночки з сиропом, зберігати в холодильнику.
- Висушити та покласти в баночку без сиропу, зберігати в холодильнику (саме так роблю я).
- Висушити та обкатати в цукрі або пудрі. Зберігати у баночці, бо висихають швидко.
- Гарбузові цукати: як приготувати цукати з гарбуза
- Дешево, просто і натурально. 4 рецепти цукатів зі шкірок мандаринів, апельсинів, грейпфрутів і лимонів