грибна солянка на зиму

Салат “Грибна солянка” на зиму. Три рецепти від грибників

У багатьох сім'ях грибна солянка - один з улюблених салатів, які закривають на зиму. На роботу взяв, баночку відкрив - і обід готовий! А ще це чудова начинка для солідних пирогів та млинців.

Грибна солянка. Рецепт 1

  • 5 кг капусти, 1 кг цибулі, 3 л варених грибів (можна готувати і з лісовими, і з печерицями), 0,5 л томатного соусу, 10 перчин, 1 кг моркви, 200 г цукру, 125 г солі, 0,5 л олії без запаху, 10 лаврових листків, 8 ст. ложок оцту (9%). 

Гриби порізати (не дуже дрібно), відварити 40 хв. Капусту нашаткувати, моркву потерти, цибулю і перець порізати брусочками. Усе змішати, крім грибів та оцту, тушкувати приблизно 1,5 год. Додати гриби, тушкувати ще 15 хв, додати оцет, тушкувати ще 15 хв. Розкласти у стерильні банки, закрутити, вкутати на добу. Виходить приблизно 18 баночок по 0,5 л.


Грибна солянка. Рецепт 2

  • 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 1 кг капусти, 2 л варених грибів, 1 скл. олії без запаху, 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки солі, 0,5 скл. томату, 50 мл оцту.

Усе (крім оцту) змішати, варити 1,5 год, за 5 хв до завершення додати оцет, розкласти у стерильні банки, закрутити. Виходить 10-11 банок по 0,5 л.


Грибна солянка. Рецепт 3

  • 5 кг капусти, 1,5 кг опеньків, 700 г моркви, 0,5 кг цибулі, 700 г олії, 0,5 л томатного соусу.

Капусту пошаткувати і вимішати з сіллю, доки не пустить сік. Рідину злити, капусту вимішати з усіма компонентами й варити 2 години. Перед викладанням у кожну банку кинути по лавровому листочку і по кілька горошин чорного перцю.

Спробуйте також приготувати:

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook