безе для декору торта

Рецепт безе для декору торта. Смачні та хрусткі безешки

Безе для декору торта - це ідеальний спосіб швидко й оригінально прикрасити торт. Цей рецепт безе дуже простий, перевірений, у всіх вдається. Безешки хрумкі, дуже смачні, не тріскаються при випіканні.

Рецепт безе дуже простий, багато разів перевірений – завжди вдається. Треба тільки білок і цукор. А ще такі безешки просто смачно їсти до кави або чаю. І дітям подобаються, бо хрусткі і солоденькі.

Безе для декору торта – це ідеальний варіант. Поливаєш глазур’ю, викладаєш безешки, додаєш цукерки, печиво типу орео, шматочки шоколаду, горішки – і вуаля, торт наче з кондитерської! Такий навіть на подарунок можна принести і треба бути професійним кондитером!

Щоб приготувати кольорове безе, до маси потрібно додати барвник: кілька крупинок сухого харчового барвника, краплю гелевого барвника або соку буряку, моркви, шпинату тощо. Готове охололе безе можна занурити в розтоплений шоколад, притрусити цукровою посипкою – буде і красиво, і смачно.

Добре висушене безе може зберігатися кілька місяців. Для цього потрібно скласти у сухий контейнер і просто зберігати за кімнатної температури.

Найпростіший рецепт безе

  • 100 г сирого білку (це приблизно з трьох середніх яєць), 200 г цукру.

100 г білку і 200 г цукру поставити на водяну баню. Збивати міксером на високій швидкості 7-9 хвилин до повного розчинення цукру і утворення стійкої глянцевої маси. Збивається гарно. Накласти масу у кондитерську торбинку або шприц з насадкою. Замість торбинки можна використати канцелярський файлик зі зрізаним кутиком. Або просто викладати масу ложкою. Викладати безе на пергамент, краще обрати якісний, просиліконений. Сушити в духовці при температурі 80-100 градусів від 1 до 1,5 години залежно від розміру безе та особливостей духовку. Вище температуру робити не варто, інакше тістечка розтріскаються.

Можна до маси додати барвник, трішки соку з буряка чи моркви для забарвлення і дорібку ваніліну для аромату.

Рецепт і фото Лесі Риндик

Радимо також прочитати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook