Абрикоси половинками
800 г цукру, 1 скл. води, 1 кг абрикосів. Абрикоси повинні бути стиглими, але ще крепкими, тугенькими, можна навіть трохи зеленкуватими.
Зварити цукровий сироп, занурити в нього абрикоси без кісточки. Половинки мають бути цілими. Абрикоси не перемішувати і лишити на 8 год, потім злити сироп, довести до кипіння і залити абрикоси. Так зробити не менше 4 разів. Останній раз проварити з сиропом десь по 4 зернят із кісточок на 1 л варення. Побачите, коли абрикоси прозорі – то вже готові. Закрутити, перевернути, вкутати.
Рецепт Наталії Степанової
Читайте також:
-
Консервовані абрикоси в желатині. Потім до торта, в пироги і навіть до м’яса – супер!
-
Апельсиновий джем з абрикосів
Post Views: 96