пиріг

А до чаю – пиріг нашвидкуруч з абрикосовим варенням

Швидкий і смачний пиріг з абрикосовим варенням та ніжною крихкою стане ідеальним десертом до чаю або кави.

Пиріг з абрикосовим варенням

  • 500 г борошна, 200 г вершкового масла, 2 яйця, 100 г цукру, 2 п. ванільного цукру, щіпка солі.
  • Також: 300 мл абрикосового варення, цукрова пудра для посипки.
  • Форма 26-28 см.

З’єднати в мисці яйця, щіпку солі, цукор і ванільний цукор, добре перемішати, щоб цукор повністю розчинився. Окремо просіяти борошно і додати до нього вершкове масло, перетерти руками в крихту.

Додати яєчну масу і знову перетерти все до утворення тіста, що нагадує вологий пісок, який при стисканні тримається купи. Підготувати форму, застеливши дно пергаментом.

Половину крихти викласти у форму, рівномірно розподілити та трішки придавити рукою, сформувавши бортики. Викласти варення, зверху посипати рештою крихти.

Розігріти духовку до 160°C і випікати пиріг 30-35 хвилин до золотистого кольору. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.

Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook