- Найважливіше – добре обсушити часник попередньо.
- Потім трохи зніміть верхню шкірку, яка сама з легкістю відстає, зріжте стебло часнику.
- Відсортуйте часник на кілька груп. В першу групу приберіть часник в якому вже видно зубчики часнику і головка трохи тріснула – цей часник буде йти в хід в першу чергу.
- До другої групи приберіть часник, який має деякі вади, трохи зіпсувався.
- І для тривалого зберігання (3 група) підійде часник без жодних дефектів.
- Часник, який будете використовувати для тривалого зберігання обробіть наступним чином: місце, де обрізаєте корінці, обпалити над полум’ям свічки або пальника.
- Тепер на дно чистої сухої стерилізованої 3-х літрової банки покладіть 1 ст.ложку сухої золи. Потім наповніть підготовленим часником банку до половини, додайте ще 1 ст.ложку золи й заповніть часником до верху банки. Зверху також додайте 1 ст.ложку золи. Трохи струсіть банку.