желе

Желе “Пташине молоко”: смак мого дитинства

У моєму дитинстві цей десерт готувала матуся на кожне свято. У цьому желе поєднуються ніжні шари: сметанковий, шоколадний та вишневий. Це дуже смачне поєднання!

Желе “Пташине молоко”

  • Інгредієнти: 250 мл сметани (2 шт), 250 мл концентрованого соку вишні (підходить сік з вишні закритої у власному соку), 250 мл води (3 склянки), 450 г цукру, 3 ст. л желатину, 3 ст. л какао, 2 п. ванільного цукру.

Вилити воду в каструльку, засипати желатин, перемішати віночком, відставити на 5-10 хвилин, потім розчинити на повільному вогні, не доводячи до кипіння.

Для 1 шару змішати 150 г цукру з какао, додати сметану, збивати до розчинення цукру, потім додати желатинову воду і розлити по тарілочках, поставити в холодильник на 25 хвилин.

Для 2 шару змішати 150 г цукру з ванільним, додати сметану, розмішати, додати желатинову воду і залити поверх першого шару, охолоджувати 25 хвилин.

Для 3 шару змішати вишневий сік з 50 г цукру, додати залишкову желатинову воду, перемішати і залити третій шар, охолоджувати.

Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Радимо також приготувати кекси за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook