Ватрушки з чорницями
- Тісто: 250 мл молока, 25 г дріжджів, 40 г масла, 40 г маргарину, 100 г цукру, 1 яйце, щіпка солі, 0,5 кг борошна (+/-).
- Начинка: 300 г сиру кисломолочного, 1 яйце, 3 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка ванільного цукру, 6 ст. ложок чорниць (або інших ягід).
У теплому молоці розвести дріжджі, додати 1 ст. ложку цукру, 50-100 г борошна, розмішати і залишити накрите на 30 хв.
До опари додати розтоплене масло, маргарин, решту цукру, сіль, яйце, розмішати. Поступово додати решту борошна, замісити тісто, залишити накрите на 1,5 год.
Тісто вимісити і сформувати колобки по 100 г (у мене 12 шт.) , покласти на деко, залишити на 15 хв.
За допомогою склянки (дном) зробити заглиблення, начинити сиром.
Сир пом’яти виделкою, додати яйце, цукор, ванільний цукор, яйце, перемішати.
Залишити ватрушки на 15-20 хв, краї змастити збитим яйцем, зверху посипати чорницями.
Випікати при 180 градусів.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:
- Найсмачніші пиріжки – із сиром! Ватрушки по-новому – зі штрейзелем
- Найпишніші пиріжки – на сироватці. Це дріжджове тісто – казка: дуже пухнасте і довго не черствіє!
Post Views: 312