Рогалики
- 125 мл молока, 125 мл кефіру (у мене кисле молоко), 15 г дріжджів пресованих (в мене 5 г сухих), 2 г соди, 1 яйце, 50 г масла, 50 г цукру, 1-2 ч. ложки ванільного цукру, 0,5 ч. ложки солі, 0,5 кг борошна (+/-).
- 1 яйце для змащування.
- Начинка: джем, макова маса.
До борошна додати соду, дріжджі, сіль, цукор, ванільний цукор, перемішати. Додати яйце, розтоплене масло, підігріте молоко і кефір, замісити тісто.
Тісто покласти в контейнер, змащений олією, залишити на 30 хв в теплі і поставити в холодильник на 1.5-2 год (я поставила на ніч).
Тісто не потрібно зігрівати, але я залишила на кухні на 1 год. Тісто поділити на 3 частини. Кожну частину тонко розкотити в коло діаметром 35-37 см, розрізати на 12 сегментів, покласти начинку, сформувати рогалики.
Рогалики залишити на 30-40 хв, змастити збитим яйцем або збитим жовтком з 2 ч. ложками води.
Випікати при 180 градусах приблизно 15 хв.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також інші перевірені рецепти рогаликів:
- Рогалики з секретом: за цим рецептом пече бабуся, мама і тітка
- Рогалики на олії (дріжджове тісто, якому не треба сходити)
Post Views: 267