Хліб без замішування
- 400 г борошна, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка цукру, 15 г дріжджів пресованих або 5 г сухих, 300 мл води.
- Замішую на дві порції (у рецепті вказана кількість продуктів на одну порцію).
Змішати борошно, сіль, цукор. Розвести дріжджі в теплій воді, додати до борошна, вимішувати 1 хв. Залишити в кімнаті, накрити плівкою, зробити зубочисткою проколи (я накривала кришкою з діркою), залишити на 12-14 год (максимум на 24 год).
Плетений кошик накрити рушником, присипати борошном.
Сформувати хліб у вигляді кулі, кінці тіста по кругу легенько вдавлювати в центр.
Тісто покласти швом догори і накрити рушником на 1,5 год.
Розігріти духовку до 240-250 градусів з чавунним казанком або каструлею з кришкою (я розігріваю духовку до 220 градусів, а коли відкриваю кришку, то трошки зменшую температуру).
Орієнтуйтесь на свою духовку !!!
Тісто перекласти на пергамент присипаний борошном швом донизу, помістити у нагрітий казанок, накрити кришкою.
Пекти 30 хв з кришкою і 15-30 хв без кришки. Спечений хліб перекласти на решітку.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Спробуйте також приготувати:
- Смачний і пухкий хліб з льоном
- Домашній житній хліб з кмином. Пухкий, ароматний і корисний!
Post Views: 123