Пляцок “Дунайські хвилі”
- Інгредієнти (на деко 25×35 см).
- Для коржа: 100 г вершкового масла, 200 г цукру, 3 яйця, щіпка солі, 100 мл соняшникової олії, 300 г кефіру, 400 г борошна, 12-15 г розпушувача, 10 г какао-порошку, 50-70 мл молока.
- Для крему: 2 яйця, 80 г вершкового або ванільного пудингу, 100 г цукру (або за смаком), 10 г ванільного цукру, 600 мл молока, 150 г вершкового масла, 300 г вишень без кісточок.
Збити вершкове масло з цукром до пишності, додати яйця по одному, потім поступово вмішати олію, кефір і сіль, потім порціями додати просіяне борошно з розпушувачем. Відокремити 300 г тіста, додати в нього какао і молоко, перемішати до однорідності. Світле тісто вилити на деко з пергаментом, зверху викласти темне тісто і зробити візерунки шпажкою, викласти вишні, випікати при 180 °C 30 хвилин, охолодити.
Для крему змішати яйця, цукор, пудинг і молоко, варити до загустіння, додати ванільний цукор, охолодити. Збити масло, окремо збити заварний крем. Поступово ввести крем у масло, збивати до однорідності. Нанести крем на охолоджений пиріг, прикрасити тертим шоколадом або какао-порошком.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати:
- Пляцок горіхово-кавовий – то любов!
- Пляцок-сирник-торт: рецепт три в одному
Post Views: 90