Бісквітний торт із повітряним суфле “Солодка хмаринка”
Форма 25Х35 см. Бісквіт: 4 яйця, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача.
Збити цілі яйця з цукром, потім поступово додати ввести просіяне борошно з розпушувачем. Випекти при 170 ОС до сухого сірника.
Бісквіт (коли охолоне) викласти у ту саму форму, що випікали, під нього застелити харчову плівку. На бісквіт викласти суфле, розрівняти, поставити в холодильник. Коли захолоне, викласти наступний шар суфле і знову поставити в холодильник.
Суфле (1 порція): 4 білки (свіжі!), 0,5-1 скл. цукру, 1 п. желе. Потрібно робити 2 суфле з різним желе.
Охолоджені білки збити, поступово додаючи невеликими порціями цукор, збивати до розчинення цукру. Желе розвести в 1 скл. води і гарячою помалу вливати в збиті білки, збивати на найменших обертах міксера до повного поєднання.
Коли застигло перше суфле, зробити ще одну порцію, але з желе іншого кольору, теплим вилити на перший шар. Зверху зразу затерти шоколадом, щоб трималося! Поставити у холодильник і через годину (коли застигне) вже можна їсти!
Рецепт і фото Олі Вархоляк
Читайте також: