Сирна кава
2 ч. ложки меленої кави, 100 мл води, 50 мл вершків (10%), 50 г м’якого плавленого сиру (типу «Янтар», «Дружба», у ванночці), 0,5 ч. ложки цукрової пудри.
- Зварити міцну каву: у турці залити мелену каву водою (кімнатної температури), поставити на маленький вогонь. Коли підніметься пінна «шапка», зняти турку з вогню, зачекати кілька секунд, коли «шапка» осяде, знову поставити на вогонь. Повторити двічі.
- Відставити, долити 1 ч. ложку холодної води (щоб добре осіла гуща), накрити блюдцем.
- Підігріти вершки, не доводячи до кипіння. У гарячі вершки додати сир (столову ложку з чубком), цукрову пудру і гарячу каву. Збивати блендером протягом 10 с.
- Налити у прогріті чашки (обдати окропом і витерти серветкою або прогріти у мікрохвильовці).