Консервований м’ясний паштет
- 3,5 кг м’яса (сирого), 3,5 кг сала зі шкірою (сирого), 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 1 п. приправи “Кухарик” (200 г).
Почистити моркву і цибулю, нарізати цибулю довільними шматками, а моркву натерти на грубій терці, обсмажити цибулю та моркву на невеликі кількості олії.
М’ясо і сало пропустити через м’ясорубку (м’ясо і сало-сире), а також протушковану цибулю з морквою. Коли все готово, додати приправу і добре вимішати.
У чисті сухі банки покласти лавровий лист і наповнити банки сумішшю (з цієї порції продуктів виходить 16 банок по 0,5 л).
Як закривати м’ясний паштет
- Банки закрутити і стерилізувати в пресі для консервації 4 год.
- Також можна готувати в автоклаві (1 атм. 120 градусів, 20 хв, остигне – тоді відкрити).
- Також можна використовувати зажими, води має бути вище банки на 3-4 см, варити 3-4 години.
- Пробувала пекти в духовці (2 години), смак не змінився, але при готуванні жир трішки тікає і робиться сухуватий.
- У каструлі: накласти в банки і закрутити гвинтовими кришками, застелити на дно каструлі полотенце і залити водою, щоб вода була вище банок на 3 см і варити 2 год. Якщо вода буде випаровуватися, а вона буде, то потрібно доливати, але тільки гарячу, щоб не було перепаду температури.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також приготувати:
- Найсмачніший паштет – зі свинячої голови і печінки
- Консерва зі свинини “Ковбаса в банці”. Перевірений рецепт!
- Домашня тушонка “Для наших хлопців”. Готую просто у духовці, смачна і добре зберігається
Post Views: 59