пиріг з яблуками

Пиріг з яблуками та бананами, що тане в роті

З приходом холодів так і хочеться спекти щось ароматне й смачненьке до чаю або кави. Тож пропоную приготувати простий та дуже ніжний пиріг із яблуками та бананами.

Пиріг з яблуками та бананами

  • Тісто: 5 яєць, 200 г цукру, 80 мл олії, 200 мл молока, 350 г борошна, 10 г розпушувача, дрібка солі, 50 г вершкового масла (для змащування), 2 ст. ложки манки.
  • Начинка: 4 яблука, 2 банани.
  • Форма для випікання: 30×25×6 см.

З’єднати в мисці яйця та дрібку солі, збити міксером до появи піни. Додати цукор і продовжити збивати, поки маса не побіліє та не збільшиться в об’ємі. Влити молоко, олію та перемішати міксером на низьких обертах до однорідності. Просіяти борошно, додати розпушувач, перемішати та поступово додати до рідкої суміші. Перемішати до однорідного тіста на низьких обертах міксера. Поки тісто відставити.

Яблука та банани промити, почистити від шкірки, порізати шматочками. Форму для випікання змастити вершковим маслом та присипати манкою (або застелити пергаментом). Викласти нарізані яблука та банани у форму, рівномірно розподілити, зверху вилити тісто та розподілити його по всій поверхні.

Розігріти духовку до 160°C та випікати пиріг 30-35 хвилин, орієнтуючись на готовність. Охолодити пиріг після випікання, нарізати шматочками та подавати до столу.

Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook