Салат з язика
- 500 г яловичого язика, 3 середні морквини, 1 морквина, 2 сині цибулини, 2 шт. маринованого огірка, кріп, 3 зубці часнику, перець горошком, 2 лаврові листки, сіль, мелений перець, олія.
У каструльку викласти промитий язик, 1 морквину, 1 цибулину, перець горошком, лавровий лист. Залити холодною водою, поставити варити до готовності, приблизна вага 500 г, тому варимо близько 2 годин. Перевірити готовність ножем. Коли язик звариться, витягнути його з бульйону, залити холодною водою, залишити трішки постояти. Злити воду, очистити від шкірки.
Натерти моркву (я використовую тертку для приготування моркви по-корейськи). Розігріти сковорідку, налити олію, покласти розрізані навпіл часничинки, прожарити їх, потім вийняти. Далі викласти моркву, прожарити її до м’якості.
Нарізати в миску: язик соломкою, огірок маринований соломкою, синю цибулю півкільцями, додати моркву. Посолити, поперчити до смаку, додати олію. Гарно перемішати. Рекомендую салат перед вживанням охолодити.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Спробуйте також приготувати:
- Сальцисон (сальтисон) зі свинячої голови. Завжди готуємо на свята
- М’ясний хлібець “Заєць”. У сто разів краще за ковбасу!
Post Views: 50